Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Író-olvasó találkozó a tiszabökényi könyvtárban

2009.05.05

Kép A tiszabökényi könyvtár író-olvasó találkozót szervezett május harmadikán, ahol Dupka György kárpátaljai költővel, íróval találkozhattak a rajongók.  Egy jeles közéleti személyiségről lévén szó, nagy érdeklődés kísérte a találkozót. Tiszabökény díszpolgára elmesélte pályafutását, a kezdetektől napjainkig. Felelevenítette a jó és rossz emlékeket egyaránt; így azt is, hogyan vált kultúrpolitikussá, hogyan ötvöződött életében a kultúra és a politika, és hogyan választotta a kommunista párttagság helyett a magyar érdekképviseletet. Elmesélte, miért is foglalkozik annyi mindennel: „Rengeteg sokszínű, érdekes és különleges tanár volt az életemben, akik gyermekkorom óta példát mutattak nekem.” Átadva élettapasztalatát a fiataloknak elmondta még a „nagy igazságot”: „A hit egyenlő az élettel. A hit adja meg egy ember gerincét; hit nélkül nem lehet tenni semmit, legfeljebb csak sodródni.” Említésre került óhaja, hogy minél hamarább felépüljön a római katolikus templom a faluban. Felolvasásokkal folytatódott az író-olvasó találkozó: Ikarusz Énekét, a Levél című hitvallást és az Altatót hallhatták a jelenlévők. Illyés István polgármester megköszönte a híres patriótának a részvételt és biztosította a felől: bárhol is jár a nagyvilágban, Tiszabökényben mindig otthon lesz. Kép

 Nagy öröm volt a tiszabökényiek számára, hogy ezen a szép napon, anyák napján a kultúrház és a könyvtár egész délutánt kitöltő színvonalas programot szervezett fiataloknak és időseknek egyaránt. A település tehetséges ifjúságában gyönyörködhettek az író-olvasó találkozót követően a vendégek, a jelenlévő közönség.

A szervezők (Nyikolájeva Irén tiszabökényi művelődésszervező, Fóris Ibolya tiszabökényi könyvtárvezető, Csele Géza péterfalvai művelődésszervező) a szponzorok (többek közt az UMDSZ Nagyszőlősi Járási Szervezete) támogatásával étellel és itallal kínálták a résztvevőket. A délután négy órakor kezdődő anyák napi rendezvényen külön kiemelték a helyi (a Severa és a Kincses család által vezetett) családtípusú gyermeokttonok anyukáinak érdemeit.

Az anyák napi ünnepségről bővebben a Tiszahát Hírmondó hasábjain olvashatnak weblátogatóink!

Kép2009. május 3.