Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Templombúcsú Tiszabökényben

2010.11.17

Templombúcsú Tiszabökényben

 

Kép November 8-án a tiszabökényi görög katolikus hívek templombúcsújukat ünnepelték. Ezen a napon Szent Mihály főangyalt dicsőítették a hozzájuk érkező zarándokokkal együtt. A hívek ajkáról örömmel és hálatelten csendült fel a magasztaló ének, amely a kis templomot hatalmassá, tágassá, világossá varázsolta:

,,Magasztald, én lelkem, az angyalok fejedelmét, Szent Mihály fővezért!"

A Szent Liturgiát a magyarországi, Levelekről érkezett atya, Seres Péter celebrálta. Péter atya prédikációjában az imádság erejére és fontosságára hívta fel a hívek figyelmét. Az ima fontos szerepet játszik az ember életében, mely megtanít hinni, küzdeni, remélni és szeretni. E kegyelem által válik igazi kereszténnyé az ember. Imádság nélkül gyengék, elveszettek, hitetlenek vagyunk, de ha a szívünkben ott él a vágy az Istennel való találkozás után, könnyen leküzdjük az élet nehézségeit.

A Liturgiát Gajdos Attila tiszaújlaki, Ábrány Krisztián sislóci, Marosi István nagybégányi és Harangozó Miklós csepei áldozópapok koncelebrálták.

A helyi paróchus, Pősze Roland atya a Szent Liturgia végén köszöntötte oltártestvéreit és a híveket. Az elzarándokolt testvérek a tiszabökényiek vendégszeretetében és egy kis agapéban részesültek.

 

Turjanica Tímea

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.