Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ministránstalálkozó Péterfalván

2010.05.17

Ministránstalálkozó Péterfalván

 

„Akik szolgálatukat jól végzik, szép rangot és a Krisztus Jézusban való hitben nagy bizalmat szereznek maguknak.” (1Tim 3, 13) Ezzel a mottóval került megrendezésre május 15-én a Beregszászi Magyar Görög Katolikus Esperesi Kerületben a ministránsok találkozója.  Helyszínként a helyi Kultúrház, Sportpálya és a Görög Katolikus templom szolgált.

Kép A 13 egyházközségből érkezett 60 ministránst a szervezők nevében Pősze Roland tiszabökényi görög katolikus áldozópap köszöntötte. A találkozón jelen volt Bendász Dániel atya, a kerület esperese, aki beszédében elmondta: mennyire jó együtt látni ennyi fiatalt és ministránst, akik az oltárnál szolgálnak és segédkeznek. Boldog Romzsa Tódor vértanúpüspökre utalva elmondta, hogy ő is ministrál az Isten országában, a mennyei oltárnál. Takács Gusztáv atya (a Hajdúdorogi Egymázmegye ifjúsági referense) rövid előadásában bátorította és buzdította a fiatalokat arra, hogy a ministrálás az egy egész életre szóló feladat legyen számukra, nemcsak a templomi szolgálatban, hanem a hétköznapokban is. A ministránsok mind elméletben, mind gyakorlatban felmérték tudásukat.

A program zárásaként hálaadó Szent Liturgián vettek részt a gyerekek, ahol mindenki az otthonról hozott saját ministránsruháját felvéve szolgált a templomban. A ministráns találkozó végeredménye: I. Salánk; II. Tiszacsoma; III. Tiszaújhely-Karácsfalva. A győztes csapat az első díj megnyerése mellett még hazavihette a „Szent Illés” díjat (vándor ministránsruha) is, amit egy éven keresztül őrizhetnek. A ministránstalálkozón részt vett gyerekek értékes ajándékokban részesültek.

 

Pősze Roland tiszabökényi görög katolikus áldozópap

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.