Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vízummal kapcsolatos változások - 2008

2008.08.06

 

Vízumeljárási rend - 2008-08-05

Az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség eljárási rendje

 

A meghívó nélkül vízumeljárási rendben a magyar külképviselet által megkövetelt dokumentumok:

1. Mint beutazási célt tanúsító igazolás a

- Magyar igazolvány (fénymásolat a belső oldalról)

- Magyar hozzátartozói igazolvány (fénymásolat a belső oldalról)

2. Felelősségvállalási nyilatkozat (az UMDSZ elnökének aláírásával, bélyegzővel hiteles a vízumeljárási feltételek alátámasztásához)

 

Az adott településen a kérelmező UMDSZ-tag UMDSZ pártoló/szimpatizáns felkeresi a helyi UMDSZ alapszervezet elnökét, akitől Ajánlólevelet kér és kitölti a Kérvény formanyomtatványt, amelyben jelzi, hogy meg akarja látogatni magyarországi rokonait, barátait, illetve részt kíván venni valamilyen konkrét rendezvényen stb. és az új, meghívó nélküli vízumkönnyítési eljáráshoz az UMDSZ elnökétől Felelősségvállalási nyilatkozatot kér.

  1. Az UMDSUZ alapszervezet elnöke aláírja az Ajánlólevelet (Minta szöveg mellékelve), amely röviden jellemzik a kérelmező, hogy nem büntetett előéletű, rendezettek a körülményei, keresettel, munkahellyel rendelkezik. Az ajánlólevelet a járási szervezet elnöke ellenjegyzi.
  2. A Kérelmező írásban szintén felelősségvállalási Kérvényt ír alá (Minta szöveg mellékelve).
  3. Az UMDSZ Országos Elnöki irodához benyújtott Kérelemhez csatolni kell a következő iratokat:

-         UMDSZ alapszervezet elnökének Ajánlólevele,

-         Kérvény a felelősségvállalásról,

-         Magyar igazolvány fénymásolata,

-         1 db színes fénykép

-         Kereseti igazolás

  1. Az UMDSZ alapszervezet elnöke az Igénylő Kérelmét és irat-csatolmányait eljuttatja a járási, városi szervezet elnöki irodájába vagy a lakhelyéhez közeli Információs Irodába. Az Információs Iroda futára vagy a járási iroda megbízottja eljuttatja az UMDSZ Központi Hivatalába, ahol az Igénylő kérelmét csatolmányokkal együtt a titkárságion iktatják, elnöki döntésre előkészítik, miután a támogató döntés megszületett, a futáron vagy a járási, városi megbízotton keresztül eljuttatják a kérelmezőnek az UMDSZ elnöke által aláírt, lebélyegzett Felelősségvállalási nyilatkozatot.
  2. Az UMDSZ elnöki iroda szigorú nyilvántartást vezet a kiadott Felelősségvállalási nyilatkozatokról. Az iroda megbízott képviselője legalább hetente regisztrált és kódszámmal ellátott nyilatkozatokról listát készít és eljuttatja az ungvári vagy a beregszászi konzulátusra, velük folyamatos kapcsolatban áll.

 

Az UMDSZ tagszervezetei, a társadalmi szervezetek és történelmi egyházak esetében hasonló az eljárás. Ezek helyi szervezetei az UMDSZ helyi szervezeteivel veszik fel a kapcsolatot, míg központi szerveik közvetlenül az UMDSZ központi irodájához fordulnak kérelmeikkel. Mellékelve a vázolt eljárásban szereplő, általuk kiállított ajánlólevelet, kérvényt, magyar igazolvány másolatát, kereseti igazolást.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.