Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


I. Tiszabökényi Házi Karaoke Verseny

2010.07.21

Megvan az I. Tiszabökényi Házi Karaoke Verseny győztese!

Kicsit hosszúra sikeredett ugyan a kedden megtartott I. Tiszabökényi Házi Karaoke Verseny döntője, de a türelmes közönség értékelte a gyerekek igyekezetét és a produkciók az egyediségükkel is hódítottak. Kép

6 versenyző két hetes énekpróba után 2 dallal állt a bökényi színpadra, amelyet már ismerősként üdvözöltek. Sokkal magabiztosabban mozogtak a színpadon, mint az elő- és középdöntőn és a mikrofonnal is szoros barátság alakult ki Teremta Inának és Csele Gézának hangmérnöknek köszönhetően. Az ő pártfogásuk jelentős segítséget jelentett az ifjú versenyzőknek, akik elszántan küzdöttek először a torokgyulladással, majd a színpadi produkcióval. A siker természetesen nem maradt el: mindenki győztesként jött le a színpadról, a zsűri – Teremta Ina, Teremta Izabella, Engi Erika – kritikái mély egyetértésre találtak, a gyerekek a második dal előadásánál érezhetően felszabadultabbak voltak.

Nagy-nagy köszönet illeti a szülői, családi és baráti közösséget, illetve azokat a jelenlévőket, akik tapssal buzdítottak és ösztönöztek másokat is rá, hogy hangosan szurkoljanak az összesen 10 előadónak. Ilosvai Ágnes, Lázár Izabella, Kölcsi Izabella, Forgó Dominika, Kölcsi Emília, Bodnár Vivien, Dudics Amanda, Virág Zsófia, Turjanica Tímea és Csele Anita hangja mindenki szívét megdobogtatta, aki egy icipicit szereti a zenét és értékeli bátor próbálkozásokat.

Mint többször elhangzott, ez a verseny tehetségekre, valódi gyöngyszemekre bukkant, amelyeket csiszolni kell még ugyan, de megfelelő szakemberek irányítása mellett csillogó ékszerré válhatnak, és büszke lehet a szülő és a család mellett az egész közösség a jövő reménységeire. Illyés István polgármester hasonló gondolatokat fejtett ki dicsérve az erőfeszítéseket a tehetséggondozásra, amely nagyon is időszerű. Ebben a szellemben foglalkozik Jakab István, Nagy Kata, Ilosvai Marika és Forgó Nadika a gyerekekkel nap mint nap a tiszabökényi kultúrházban, segítve és kiegészítve Nyikolájev Irénke és Fóris Ibolya munkáját.

Érezhetően az elmúlt pár hónap alatt a gyerekek is megszokták egymás társaságát és a csapatszellem kialakult. Vannak összezördülések, de ahogy a versenyen is elhangzott az egészséges versenyszellem megtölti tartalommal a közös rendezvényeket.

Július 20-án sok minden történt ez alatt a három óra alatt. Győztes hirdetődött – Turjanica Tímea, aki vasárnap fellép a KKKTF színpadán, és akiért az egész gyermekcsapat megy szurkolni. Emellett Tiszabökény egyik büszkesége, a Tiszahát Néptáncegyüttes fog még bemutatkozni a „nagyérdeműnek” a Fesztiválon vasárnap délután Jakab István tánckoreográfus vezetésével. Énekelni és táncolni jó, ezt a gyerekek már tudják, és ideje, hogy a felnőttek is megtanulják, hogy a zene sokszor feledtet gondokat és ad önfeledt jókedvet.

 

Hírek:

Augusztus első hetében kerül megrendezésre a Gyermekhét a tiszabökényi református parókián. Szeretettel várunk minden gyermeket a foglalkozásokra! Érdekes programok várják a résztvevőket!

Augusztus utolsó vasárnapján a Tisza parton lesz vidám parti gyerekeknek a tiszabökényi  kultúrház szervezésében a tanévkezdés apropóján.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.