Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Buli volt Péterfalván

2010.07.28

Buli volt Péterfalván

KKKTF – 2010

A KKKTF vagyis a Kárpátaljai Könnyűzenei Képzőművészeti Táncfesztivál Albók Eduárd producernek, Tóth Bálint, Tóth Ábel és Musz Antal szervezőknek köszönhetően 2010-ben is vendégcsalogató látványosságnak bizonyult Ugocsa megyében és azon túl.

Ha nyár, akkor buli… elsősorban a fiatalok számára, akik idén is tömegesen érkeztek egész Kárpátalja területéről Péterfalvai stadionba arra a pár napra, amíg a KKKTF-es őrület tartott. Július 22-25. között több tucat sztár lépett fel a kárpátaljai „világot jelentő” deszkákon és még több amatőr ének-tánc együttes bizonyította be, hogy tehetségekből nálunk sincs hiány. Az ének-tánc műfaj minden létező formája, megnyilvánulása találkozott a közönséggel csütörtöktől vasárnap hajnalig tartó show műsorokon.  Így a pop, a rock vagy összességében a „retro” kedvelői éppúgy örülhettek, mint a divatosabb zenei irányzatokat preferálók.

Nappal póni lovaglás, vízi foci, óriás vízi csúszda, videójáték várta a résztvevőket, akik többnyire a 10-20 éves korosztályból kerültek ki. Számukra kihívást jelentettek a tétre menő vetélkedők is, melyek győzteseit hol sörrel, hol mással jutalmazták a szervezők. A finom illatok a büfésátrakhoz vonzották a nassolni vágyókat vagy a szimplán éheseket; hot dog, sült krumpli és vattacukor volt a legnépszerűbb csemege - az utóbbi több ízesítésben is kapható volt a gyermekek nagy örömére.

Az esték a felnőttek számára tartogattak izgalmas és szórakoztató kikapcsolódást. A korai órákban a folklór és egyéb amatőr csapatok mutatkoztak be a közönségnek, így tapsvihar fogadta a tiszabökényi Tiszahát Néptáncegyüttest is Jakab István vezetésével. Voltak ismerős arcok is a fellépők között a korábbi évek fesztiváljairól, mint az ATAS tánccsoport tagjai - ők rendkívül változatos műsorszámokkal lepték meg a fesztiválozókat. A sztár vendégelőadók repertoárja is izgalmasnak bizonyult; az előző évekhez hasonlóan magyar, ukrán és orosz ajkú énekesek léptek a színpadra, mint pl. Baby Gaby, Caramel, Nikita, Aviator és tovább folytathatnánk a listát a dj-kel, akik éjszaka „játszottak” az ütemes zene kedvelőinek.

Bár vasárnapra az időjárás kicsit komorabbnak bizonyult, a hangulat az eső csendesedésével csak fokozódott és a sátrakból lassacskán előmerészkedtek a sziesztázók is a záró estére. A KKKTF utolsó napjának utolsó éjjelén a magyarországi Delhusa Gjon zenéje több generációt fogott össze a lelkes rajongók táborában - szép előadás volt, és sátorbontásig rengeteg kéz csapódott össze, tapssal fejezve ki az elismerést az előadók felé. A részt vevők pontos létszámát egyelőre csak saccolni lehet, annyi biztos, a Fesztivál immár sarkköve lett a kárpátaljai nyári programoknak és pár év alatt népszerűsége megugrott. Mert ahogy a fiatalok mondják: Bulizni jó!....és kell is!

 

Bodnár Diána

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.